Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Підтримка для родин загиблих цивільних: на Дніпропетровщині діє спеціальна програма

Підтримка для родин загиблих цивільних: на Дніпропетровщині діє спеціальна програма
6 Тра 2024 17:05 | Обласні новини

Громади Дніпропетровщини постійно потерпають від обстрілів росіян. Ворожі снаряди не тільки руйнують інфраструктуру, але й вбивають мешканців. Аби підтримати рідних жертв, обласна військова адміністрація ініціювала спеціальну програму. У ній про матеріальну допомогу для таких сімей. Цьогоріч у бюджеті області на неї заклали майже 40 млн грн.

«Програму підтримки родин, які втратили через війну близьку людину, запустили у березні минулого року. Нею передбачена матеріальна допомога. Розмір виплати – 300 тис грн. Якщо на компенсацію претендує одразу декілька родичів загиблого, її розподіляють між ними рівними частинами. Випадок кожного заявника розглядає спеціальна комісія», – розказала директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Кришень.

У 2023-му жителі Дніпропетровщини отримали матеріальну допомогу за 180 загиблих рідних. Вже цьогоріч – за 28. 

Аби отримати виплату достатньо скласти заяву та зібрати необхідні папери. Серед них копії паспорта та картки платника податків. Документ, що підтверджує родинні зв’язки із жертвою агресії ворога. А ще – свідоцтво про смерть людини та довідку про її причини.

Оставить комментарий

avatar
250