Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Три закупівлі і кожна з перевищенням вартості у понад мільйон гривень: на Дніпропетровщині слідкують за прозорістю тендерів

Три закупівлі і кожна з перевищенням вартості у понад мільйон гривень: на Дніпропетровщині слідкують за прозорістю тендерів
8 Кві 2024 19:25 | Обласні новини

На Дніпропетровщині відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». На розгляд винесли три закупівлі. Кожна із перевищенням вартості у понад мільйон гривень. Аби прийняти зважене рішення до діалогу залучили й замовників. Попросили обґрунтувати ціну, яку ті готові сплачувати за товари та послуги. 

«У робочій групі «Прозорість та підзвітність» не так багато людей. Та щодень ми працюємо – вивчаємо тендери, які оголошують на місцях. Моніторимо ціни на аналогічні закупівлі. Робимо це для того, аби кошти районів і громад витрачалися ефективно. Ба більше – була можливість для підтримки Сил оборони та людей, яким непросто під час війни», – розповів перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

На чергове засідання групи винесли три тендери. Серед них й закупівля вугілля на 3 млн грн, оголошена у Божедарівській громаді Кам’янського району. Вартість однієї тонни – 12,5 тис грн. У той час, як на аналогічних торгах цей продукт пропонували інколи вдвічі дешевше. Таку різницю у ціні замовник спробував виправдати відмінною якістю купленого.

Оставить комментарий

avatar
250