Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровський обласний методичний ресурсний центр провів заходи для школярів до Всесвітнього Дня здоров’я.

Джерело: https://oblrada.dp.gov.ua/

Дніпропетровський обласний методичний ресурсний центр провів заходи для школярів до Всесвітнього Дня здоров’я.
8 Кві 2024 15:01 | Обласні новини

Всесвітній День здоров’я — одне з найважливіших свят, що відзначаються на міжнародному рівні, та має важливе значення для глобальної охорони здоров’я з 1948 року.

Щороку цей День супроводжується проведенням різноманітних заходів, конференцій, семінарів, кампаній та інших ініціатив, спрямованих на підвищення свідомості у питаннях підтримки здоров’я у всьому світі. На честь цієї події профільні організації, активісти, волонтери, освітні установи та інші проводять заходи для того, аби популяризувати турботу про своє здоров’я. Цьогоріч кампанія проходить під гаслом «Моє здоров’я – моє право».

Педагоги спеціальної початкової школи ДОМРЦ також долучилися до цієї діяльності,організувавши низку заходів для учнів, надали рекомендації батькам.

«Увагу батьків і дітей сконцентрували на профілактиці захворювань, що є основною задачею кожного. Щоб залишатися здоровим якнайдовше, потрібно дотримуватись простих правил, які допоможуть сформувати звички здорового способу життя, бо саме від цього більше ніж 50 % залежить власне самопочуття», — розказала директорка закладу Тетяна Дрюк.

Фахівці відокремлюють 9 найважливіших правил здорового способу життя:

— фізична активність;

— здорова маса тіла;

— регулярне і збалансоване харчування (вживання сезонних продуктів, великої кількість фруктів і овочів, обмежене вживання продуктів з великим вмістом трансжирів);

— знижене споживання солі та цукру;

— вживання великої кількості рідини. Підтримка хорошого рівня водного балансу важлива для досягнення загального гарного самопочуття;

— турбота про психічне здоров’я;

— обов’язковий 7-8-годинний сон;

— відмова від шкідливих звичок;

— регулярні медичні обстеження. Це дозволяє вчасно попередити хворобу, або діагностувати її на ранніх етапах і запобігти негативним наслідкам.

Бережіть себе, рідних та будьте здоровими!

Оставить комментарий

avatar
250