Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Рівень розвитку інтернету в регіонах: аналіз цифрового індексу

Рівень розвитку інтернету в регіонах: аналіз цифрового індексу
15 Бер 2024 23:25 | Обласні новини

У межах дослідження Індексу одним із субіндексів є розвиток інтернету. Середнє значення в цій категорії у 2023 році становить 0.632 з 1 можливого. Найкращий показник у Харківській, Полтавській та Тернопільській областях. 

Показники, що впливали на ефективність субіндексу, — підключення укриттів до швидкісного інтернету та організація Wi-Fi доступу для відвідувачів. Загалом доступ до інтернету в 2023 році забезпечено у:

«Мета нашої команди та CDTO регіонів — зручний доступ до інтернету в школах, лікарнях, укриттях та інших соціально важливих об’єктах. Доступ до швидкісного інтернету вже став реальністю для значної кількості регіонів. Тому ціллю на 2024 рік є облаштування відкритих Wi-Fi зон на території бібліотек, закладів загальної середньої освіти, ЦНАПів та закладів соціального захисту населення. Адже ми будуємо цифрову Україну, а розвиток інтернету є невідʼємною частиною цифрового майбутнього», — зазначив керівник регіональної цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації України Ігор Панченко.

Оставить комментарий

avatar
250