Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровщина пишається Великим Кобзарем: у його День народження мешканці читали вірші та несли квіти до пам’ятника 

Дніпропетровщина пишається Великим Кобзарем: у його День народження мешканці читали вірші та несли квіти до пам’ятника 
9 Бер 2024 21:35 | Обласні новини

210 років від Дня народження Великого Кобзаря. Українського поета, прозаїка, художника та громадського діяча. Мешканці Дніпропетровщини пишаються ним, захоплюються його роботами. Тож традиційно у цей день зібралися біля пам’ятника молодому Тарасу Шевченку. Принесли квіти і зачитали вірші. 

Біля монумента молодому поету зібралися представники обласної та міської влади, громадськість. Принесли квіти. Здебільшого – у кольорах державного прапору, синьо-жовті. Бо Кобзар всім серцем любив Україну, оспівував її у своїх творах.

«Шевченко – це символ нашої країни. Вільної та незалежної. Саме за це стояв Великий Кобзар. І сьогодні ми продовжуємо його справу. На фронті та у тилу. Робимо все, аби відстояти свободи, зберегти для наступних поколінь нашу ідентичність. Боремося і поборемо!», – сказав заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний. 

Серед тих, хто прийшов до пам’ятника Шевченку, й молода родина з Дніпра. Пані Анна каже – цієї дати вже тиждень чекав її п’ятирічний син Павло. Саме він і став ініціатором, аби прийти на захід. 

Оставить комментарий

avatar
250