Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Двоє школярок області стали переможницями Всеукраїнського творчого конкурсу

Двоє школярок області стали переможницями Всеукраїнського творчого конкурсу
8 Бер 2024 23:45 | Обласні новини

Двоє школярок Дніпропетровщини стали переможницями Всеукраїнського творчого конкурсу. Він присвячений Шевченківським дням. Про це повідомили в ОВА.

«Загалом до конкурсу долучилися понад 600 дітей з Дніпропетровщини. Спочатку відбирали учасників у школах. Далі – в містах, громадах, області. 10 кращих робіт відправили до столиці. І вже там визначали переможців», – зазначила начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій ОВА Наталія Першина.

Роботи були представлені у двох номінаціях – образотворче та декоративно-прикладне мистецтво. Від Дніпропетровщини переможницями стали школярки з Кам’янського та Новомосковського районів. Серед них – 17-річна Катерина Баглай з роботою «Пісня козака».

«Я малювала картину десь два тижні. Обрала гуаш й техніку кубізм. Робота виконана в яскравих відтінках. Козак – моя асоціація з Тарасом Шевченком. І те, що він грає на кобзі – це теж символічно», – розповіла переможниця.

У підготовці юній мисткині допомагав її викладач з художньої школи.«Я підтримав ідею та ескіз, вніс свої корективи. Разом обирали, в якій техніці краще працювати та якими матеріали. Далі картину учениця малювала сама», – поділився викладач Кам’янської художньої школи Олександр Щусь.

Оставить комментарий

avatar
250