Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

«Спорт поруч»: у Дніпрі оборонці безкоштовно відвідують басейн

«Спорт поруч»: у Дніпрі оборонці безкоштовно відвідують басейн
2 Бер 2024 03:05 | Обласні новини

Дніпропетровська ОВА та обласне відділення Національного олімпійського комітету запустили проєкт «Спорт поруч». Відтепер ветерани зможуть двічі на тиждень безоплатно відвідувати басейн, тренажерну залу та сауну. Перша група вже розпочала заняття.

«Реабілітація бійців – пріоритет. На Дніпропетровщині втілюємо багато ініціатив, аби допомогти оборонцям відновитися. Цього разу – оздоровче плавання для наших воїнів. Такий метод терапії – один з найефективніших після поранень», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Учасниками цього курсу стали військові, які отримали інвалідність через війну. Захисники та захисниці будуть займатися по 3 години. Під пильним контролем тренера або самостійно.

«Я вивчав, як працювати з людьми з інвалідністю, контузією чи порушенням опорно-рухового апарату. Тут тепер слідкую за нашими хлопцями. Раджу, як краще плавати, аби укріпити ті чи інші групи м’язів», – розповідає тренер з плавання Олексій Муха.

Долучився до занять і пан Вадим. Вперше став до лав ЗСУ у 2014 році. Не зміг стояти осторонь і в лютому 2022-го. Згодом через стан здоров’я звільнився.

Оставить комментарий

avatar
250