Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

З початку року аграрії області взяли доступних кредитів на понад 242 млн грн 

З початку року аграрії області взяли доступних кредитів на понад 242 млн грн 
22 Лют 2024 02:45 | Обласні новини

Цьогоріч 56 аграріїв регіону скористалися урядовою програмою «Доступні кредити 5-7-9». Загалом вони взяли позик на понад 242 млн грн. Область серед лідерів за кількістю укладених договорів. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Кредитування аграріїв не припиняється. Наразі вони активно готуються до весняно-польових робіт. Запасаються всім необхідним. На все це потрібні кошти. Підтримку надає держава», – зазначила директорка департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОВА Яна Худенко.

Аграрії можуть витратити кредитні гроші на закупівлю сільгосппродукції, насіння, добрив, засобів захисту рослин, палива, запасних частин для техніки. А ще на оплату праці робітників чи оренду.

У держпрограмі беруть участь десятки банків-партнерів. Аби отримати позику, варто ознайомитися із умовами. Далі визначитися із метою кредитування. Обрати банк, зібрати пакет документів. Після цього подати заявку.

Кредит за програмою «5-7-9» можна взяти на строк до 10 років. Максимальна сума для агробізнесу – 60 млн грн. Для переробних підприємств – 150 млн грн.

Оставить комментарий

avatar
250