Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Після дворічної перерви у Дніпрі провели трансплантацію кісткового мозку

Після дворічної перерви у Дніпрі провели трансплантацію кісткового мозку
31 Січ 2024 00:35 | Обласні новини

В одному з медзакладів області поновили проведення трансплантації кісткового мозку. Першим пацієнтом став хлопець з Полтавщини. 17-річний Дмитро пройшов понад десять хіміотерапій. Коли вона перестала давати результати, його відправили до Дніпра. Тут скорегували лікування, а на початку січня пересадили стовбурові клітини.

«Для Дмитра з Полтавщини трансплантація кісткового мозку була шансом взяти верх над агресивною хворобою. На цю процедуру пацієнт приїхав до Дніпра. Адже одна з наших клінік – серед небагатьох в Україні, де її проводять. Вперше це було наприкінці 2021-го. Потім – війна, практику призупинили. І ось зараз – запустили знову», – розказав начальник ОВА Сергій Лисак.

Поки процедура трансплантації була на паузі, колектив медзакладу не гаяв часу. Щоб ефективно протистояти онкології, переймали досвід колег з Німеччини, Чехії, Іспанії і Нідерландів.

«Аби допомогти Дмитру, задіяли чималу команду. Це лікарі онкогематологи, анестезіологи, лаборанти та медсестри. Зрештою, зараз фіксуємо перші позитивні результати від процедури, – поділився директор медзакладу, де провели трансплантацію кісткового мозку, Олексій. – І це тільки початок. Збираємося й надалі розвивати цей напрям». 

Оставить комментарий

avatar
250