Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровській обласній журналістській організації – 65!

Дніпропетровській обласній журналістській організації – 65!
15 Січ 2024 19:37 | Обласні новини
15 січня виповнюється 65 років від дня створення Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України!
Саме у 1959 році 23 квітня постановою Кабінету Міністрів УРСР було створено Спілку журналістів України (такою була її назва спочатку).
А обласні журналістські структури (водночас і первинні осередки при редакціях міських та обласних газет) створювалися спочатку «на місцях», і вже потім, коли такі заходи відбулися в усіх областях України, і виникла Спілка журналістів України. У 1990 році вона вийшла зі складу Спілки журналістів СРСР. У квітні 1999 року українській Спілці надано статус національної.
Дніпропетровська обласна організація НСЖУ має дуже багату журналістську історію. Серед наших спілчан – десятки й сотні гідних журналістських імен, які були й залишаються по-справжньому помітними взірцями нашої непростої професії. Гідні приклади життя і творчості наших колег – тих, хто працював в обласній організації, хто трудився в районних, міських та обласних виданнях, на радіо і телебаченні, в багатотиражках тощо – увійшли до Книги пам’яті «Всі дорогі, всі незабутні…», виданої Правлінням обласного журналістського осередку до 60-річчя НСЖУ.
Зі святом, спілчани! Творчості і єдності нам усім, миру після перемоги! 💙💛

Оставить комментарий

avatar
250