Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Родинний затишок для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування: скількох хлопців і дівчат влаштували у сім’ї у 2023-му

Родинний затишок для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування: скількох хлопців і дівчат влаштували у сім’ї у 2023-му
11 Січ 2024 19:35 | Обласні новини

Понад 1100 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Саме стільки минулоріч взяли під опіку чи до прийомних родин і будинків сімейного типу. Ще 73 хлопців та дівчат всиновили. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Сім’я важлива для кожного. Надто для малечі. Тож робимо все, аби влаштувати дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування у родини. Наші фахівці працюють із тими, хто прагне подарувати їм любов і турботу. Зрештою, тільки минулоріч в області понад 1100 таких хлопців та дівчат взяли під опіку, до прийомних родин і дитячих будинків сімейного типу», – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

Серед батьків-вихователів, чия родина минулого року поповнилася, й подружжя Ковалів. Вони прийняли ще двох дівчаток. Тепер виховують дванадцятьох дітей.

«Коли наш син виріс, залишилися з чоловіком в чотирьох стінах. І якось аж дико було. Незвично без дитячого галасу. Тоді й подумали, що є малеча, яка потребує турботи. Порадилися та взяли на виховання перших двох хлопчиків. Згодом забрали й їхнього друга з інтернату. Так наша родина розросталася», – ділиться мати-вихователька Неля Коваль.

Оставить комментарий

avatar
250