Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Робоча група «Прозорість та підзвітність» розглянула чергову партію недоцільних тендерів

Робоча група «Прозорість та підзвітність» розглянула чергову партію недоцільних тендерів
8 Січ 2024 23:15 | Обласні новини

Робоча група «Прозорість та підзвітність» зібралась на чергове засідання. Розглянули декілька закупівель, які викликають питання. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

Найбільший тендер, який винесли на обговорення – перша черга реконструкції однієї з вулиць Дніпра. Мова про облаштування мереж, ремонт дощової каналізації. Сюди ж входить укладання бруківки та бордюрів. Загальний кошторис закупівлі – 101,8 млн грн.

Учасники робочої групи одразу ж звернули увагу на завищену вартість матеріалів. Так, вказана ціна одного каналізаційного люка аж 190 тис грн. В той час як ринкова трохи більше 17 тис грн.

А ще серед учасників цих торгів сумнівна компанія. Бенефіціар підприємства внесений до санкційного списку. Замовникам порекомендували переглянути закупівлю.

Лідером антирейтингу став тендер обласної ради на оренду авто з водієм. В умовах прописано: один кілометр обійдеться у понад 50 грн. Тоді як навіть на таксі це коштувало б в середньому 8-15. Крім того, серед вимог машина класу люкс. Загалом аукціон оголосили на 12 млн грн. Його вже скасували.

Оставить комментарий

avatar
250