Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У селі Шестірня Широківського району найближчим часом відкриємо нову амбулаторію – Валентин Резніченко

У селі Шестірня Широківського району найближчим часом відкриємо нову амбулаторію – Валентин Резніченко
27 Чер 2019 10:40 | Обласні новини

У центрі села Шестірня Широківського району на фініші будівництво сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Вона на місці вбогого медзакладу ще 1914 року спорудження. Мешканці радіють перемінам. Кажуть, тепер не доведеться їздити за меддопомогою до райцентру чи в місто – вона тепер буде поруч. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «За планом, у регіоні має з’явитися 18 сучасних амбулаторій. У  закладах надаватимуть первинну допомогу нової якості. Наразі в області відкрилися вже чотири установи нового формату. На черзі ще одна – у Широківському районі», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Стан справ у медицині в селі Шестірня, без перебільшення, був плачевний. Приміщення амбулаторії мало вбогий вигляд. Воно й не дивно, адже його звели ще в 1914 році. За словами місцевих, будівля розсипалася, обігрівалися дровами та вугіллям, воду носили з колодязя, а вбиральня знаходилася но вулиці.

«Ну можете собі уявити – 1914 рік. Будівля розвалювалася, розходилася в різні боки.  Як не намагалися її зберегти – все марно. Умови були жах, – розказала в.о. старости Шестірнянського старостинського округу Наталія Слюзко. – Коли почали будувати нову амбулаторію, люди спочатку не вірили. Аж тут раптом за лічені місяці таке гарне приміщення, і всередині краса. Люди чекають на відкриття». 

Оставить комментарий

avatar
250