Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мешканцям Дніпропетровщини нагадали про правила облаштування та експлуатації колодязів

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

Мешканцям Дніпропетровщини нагадали про правила облаштування та експлуатації колодязів
28 Лип 2023 11:32 | Обласні новини

Ізолювати стіни. Облаштувати огородження, навіс, кришку. Вчасно чистити та дезінфікувати. Про правила експлуатації колодязів мешканцям Дніпропетровщини розповіли під час брифінгу в обласній військовій адміністрації. 

«Влітку зростає ризик зараження води інфекціями. Цю проблему можна вирішити кип’ятінням. Проте дедалі частіше зустрічаються випадки нітратного забруднення. Ефективних методів очищення води у колодязях від цих хімічних речовин майже не існує. Тому слід дотримуватися простих рекомендацій при облаштуванні та експлуатації споруд», – зазначила головний спеціаліст управління ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева. 

Необхідно ізолювати стіни колодязя. Облаштувати навколо оголовка глиняний замок, огородження, навіс, кришку, загальне відро, наголосила Маргарита Малишева.

Щонайменше один раз на рік чистити колодязь від замулювання, намивання породи, ремонтувати кріплення та проводити дезінфекцію.

Не можна розташовувати у радіусі 50 м гноївки, дворові туалети, компостні та вигрібні ями. Варто з обережністю застосовувати мінеральні та органічні добрива.

Вживати воду з колодязів слід лише після кип’ятіння, додала Маргарита Малишева.

Оставить комментарий

avatar
250