Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Як зрозуміти, що дитина наркозалежна: поради лікаря

Як зрозуміти, що дитина наркозалежна: поради лікаря
24 Чер 2019 15:31 | Обласні новини

Як вберегти дитину від «поганої компанії»? Як вчасно зрозуміти, що син або дочка потрапили у біду та вживають наркотики? Розповів завідуючий відділенням центру реабілітації наркозалежних обласного наркологічного диспансеру Андрій Шаповалов під час прес-конференції у Дніпропетровській ОДА. 

 «Наркоманія «молодшає» – до нашого Центру потрапляють пацієнти вже від 12 років, – розповів Андрій Шаповалов. – Завдяки інтернету наркотики стають доступнішими для дітей. Зазвичай це речовини, вміст яких в організмі не виявить жодна лабораторія. Діють вони недовго – годину, півтори. Тож помітити, що з дитиною коїться щось погане, батькам зазвичай дуже важко».

 Проте є й інші ознаки, які можуть вказувати на вживання дитиною наркотиків, наголосив лікар. Це різка зміна компанії та інтересів, потайливість.

«Серед інших ознак – схуднення, блідість, часта безпричинна зміна настрою в сторону агресії. Апатія, втрата інтересу до спорту, музики, малювання, – сказав Андрій Шаповалов. – Батьки можуть помітити дивні речі, які раніше дитині не належали: якісь пляшечки, пакетики. Можуть пропадати гроші та цінні речі». 

Оставить комментарий

avatar
250