Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

З кумиром про безпеку та здоров’я: для дітей Дніпра провели неформальну лекцію

З кумиром про безпеку та здоров’я: для дітей Дніпра провели неформальну лекцію
28 Лют 2023 10:09 | Обласні новини

Із гаджетами у рукахможливістю стрімити та питати просто з місця. Школярів Дніпра зібрали на неформальну лекцію. Замість викладача – кумир Олександр Педан. Розмова з шоуменом була про безпеку, здоров’я та важливість навчання. Зустріч – це ініціатива UNICEF та Першої леді України Олени Зеленської. 

«Проєкт «Спільно до навчання» – необхідний, бо війна внесла корективи в життя наших дітей. Вони демонструють мужність і небайдужість. Прилаштувалися до онлайн навчання та продовжують займатися спортом, малюванням, музикою. А ще – волонтерять. Наші діти – Герої, але, як ніколи раніше, потребують розуміння і уваги дорослих», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.   

З лекціями про безпеку, здоров’я та важливість навчання Олександр Педан об’їздив вже чи не всю країну. У Дніпрі – його 22 зустріч зі школярами.«Лекції проходять в інтерактивній формі, – зазначив український шоумен Олександр Педан. – Для закріплення почутого проводимо квести або квізи. Ділимо присутніх на команди. Їх задача – відповіді на питання. Переможців не визначаємо. Головне для нас, щоб діти були задоволені зустріччю.  Щоб вони вийшли з позитивними емоціями і знали, як вберегтися». Зустрічі із кумиром десятикласниця Соломія зраділа. Дівчина давно спостерігає за ним у соціальній мережі. Сьогодні випала нагода побачитися вживу. А ще – зробити фото на пам’ять та дізнатися про щось нове і корисне.«Мені трохи важко дається онлайн, бо люблю живе спілкування, – поділилася школярка з Дніпра Соломія. – Почувши про лекцію, зраділа, що можу знову зустрітися з однокласниками і прийти з ними сюди. Побачила вчителів. Всім поплакалася, що дуже хочу повернутися до школи».У важливості подібних зустрічей не сумніваються й вчителі. Особливо, якщо мова на них про безпеку.«Дітям нині нелегко. Вони постійно за комп’ютерами, без живого спілкування і дуже сумують за школою, – каже вчителька історії та правознавства однієї зі шкіл Дніпра Інна. – Тож вони радіють, коли ми збираємо їх на такі заходи». Проєкт «Спільно до навчання» рушить й до інших міст області. Лекцію проведуть для школярів Павлограду та Кам’янського.

 

Оставить комментарий

avatar
250