Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровська область під патронатом Чехії: співпраця у стратегічно важливих сферах

Дніпропетровська область під патронатом Чехії: співпраця у стратегічно важливих сферах
14 Лют 2023 15:40 | Обласні новини

Чехія і Дніпропетровщина планують розвивати партнерство у стратегічно важливих сферах. Країна націлена допомагати області, зокрема, у галузях охорони здоров’я, енергетики, безпеки й оборони, діджитал. А ще з розмінуванням територій. Про це йшлося на зустрічі керівництва Дніпропетровщини з делегацією Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

«Домовилися обмінятися з нашими партнерами проєктами. Готові надати свої пропозиції і розповісти про нагальні потреби. Спасибі за підтримку й розуміння, що в боротьбі проти ворога ми не самі», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

Зокрема, він подякував за вже надані промислові генератори. Нині вони живлять водоканали області.

«Дніпропетровщина сьогодні не лише військовий, а й гуманітарний хаб. Область прийняла майже 400 тис переселенців. Крім того, регіон потужний і в економічному плані. Але через війну маємо багато викликів. Є навантаження на медичну систему, критичну інфраструктуру. Майже щодня в нас ворожі обстріли громад Нікопольщини. Важливо, що Чехія поряд у цей важкий час. Спасибі за сміливість», – наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Оставить комментарий

avatar
250