Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Як на Дніпропетрощині проживає відключення світла одна із громад

Як на Дніпропетрощині проживає відключення світла одна із громад
30 Січ 2023 11:40 | Обласні новини

З початку першого блекауту Апостолівська громада, що на Дніпропетровщині, зазнає відключень електроенергії. І попри те, що масові відключення світла суттєво змінили життя містян, апостолівчани, незважаючи на критичну ситуацію, швидко адаптувались. Більшість мешканців слідкують за графіком відключень і намагаються організувати свій день під нього. Частково вирішенням проблеми стала закупівля пристроїв для вироблення і зберігання електроенергії, таких, як генератори, джерела безперебійного живлення, повербанки тощо.

Разом з тим, проблема відключень зачепила не лише місцевих жителів. Апостолове є не тільки опорним пунктом прийняття переселенців, а й одним з провідних волонтерських центрів району, що потребує світла для забезпечення їжею, послугами тих, хто цього потребує, роботи пунктів збору допомоги, інших соціальних об’єктів.

Єдиний в місті пункт незламності розташован у дитячому садку «Струмочок» за адресою вул. Богдана Хмельницького, 72а. Пункт повністю обладнано для зручності перебування мешканців у період відключень: є генератор, Інтернет-підключення, їжа та гарячі напої. Кожен житель Апостолового, хто залишився без тепла або світла, може його відвідати. Проте, як розповіли працівники дитячого закладу, зазвичай апостолівчани проблеми, пов’язані з відсутністю світла, вирішують самостійно, користуючись власними можливостями вироблення та зберігання електроенергії. Адже місцевих після ще недавніх постійних обстрілів вимкнення світла вже не лякають.

Оставить комментарий

avatar
250