Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мешканка Дніпропетровщини бере участь у вуличних виступах за кордоном

Мешканка Дніпропетровщини бере участь у вуличних виступах за кордоном
22 Січ 2023 10:40 | Обласні новини

Війна змінила життя кожного українця. Хтось пішов воювати, хтось втратив рідних, хтось лишився без дому, а наша героїня – вчителька Ірина Фінчук-Цвіркун з Покровської громади Синельниківського району, що на Дніпропетровщині – була змушена покинути разом зі своїми дітьми Батьківщину заради безпеки і тимчасово оселитися у польському місті Люблін.

— Пані Ірино, що спонукало вас виїхати за кордон?

— Як і для кожного українця війна стала для мене тригером. Я зрозуміла, що ми з дітьми знаходимося в небезпеці і розуміла, що вирішувати треба швидко, доки ситуація ще дозволяла. І тому не вагаючись покинула рідний край, аби перечекати небезпеку.

— Там у Любліні Ви часто виступаєте на вулицях їх Старого міста. Як саме і чому почали брати участь у вуличних виступах?

— До війни я часто співала в хорі Водянського будинку культури і дуже це любила. Але навіть не уявляла, що це так знадобиться згодом. Сидячи за кордоном дуже хотілося бути хоч трохи корисною для своєї Вітчизни, тому коли побачила у травні оголошення в Фейсбук від дівчинки з України, що вона збирає хор для вуличного співу аби збирати кошти для ЗСУ, я не вагаючись приєдналася до цього руху. І жодного разу не пожалкувала, адже користь від наших концертів справді є.

Оставить комментарий

avatar
250