Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Слобожанській громаді Дніпропетровщини долучилися до волонтерського руху

У Слобожанській громаді Дніпропетровщини долучилися до волонтерського руху
15 Гру 2022 13:40 | Обласні новини

Із перших днів війни у Слобожанській громаді Дніпровського району долучилися до волонтерського руху. Запалила серця місцевих активістка Катерина. Зібрала жителів та навчила плести маскувальні сітки і «кікімори». Про ентузіастку – у рубриці Дніпропетровської обласної військової адміністрації «Творці перемоги».

Плести сітки її навчила сестра. Допомогла знайти перші матеріали. Дівчина швидко натренувалася і почала збирати місцевих. Каже: щодня приходило до 70 людей. Кожен бажав чимось допомогти.

«На початку війни я дуже нервувала, сидіти вдома було нестерпно. Потрібно було щось робити, чимось допомагати. Запропонувала місцевим приносити тканину і працювати для наших захисників. Написала у місцевий чат. Прийшло набагато більше людей – завдяки сарафанному радіо», – поділилася дівчина.

«Кікімори» почали плести приблизно через два місяці. Це дуже довгий і кропіткий процес, поділилася дівчина. Матеріали для них отримують з різних куточків України.

«У соцмережі опублікували пост, що нам потрібна мішковина. Почали приходити посилки з усієї країни. Один із пакунків важив 250 кг. Це нам надіслали чи то з Ірпеня, чи то з Бучі. Люди, які були в окупації, розуміють, наскільки це важливо», – підкреслила Катерина.

Оставить комментарий

avatar
250