Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Юні вчені із Дніпропетровщини здобули нагороди на Міжнародній виставці

Юні вчені із Дніпропетровщини здобули нагороди на Міжнародній виставці
14 Гру 2022 14:40 | Обласні новини

Троє юних вчених із Дніпропетровщини вибороли нагороди на Міжнародній виставці винаходів та дизайну. Здобули дві золоті та одну срібну медалі. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Обдарована молодь Дніпропетровщини підкорює міжнародну наукову арену. Переймає знання і ділиться власними здобутками з вченими світу», – зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Олексій Полторацький.

«Золото» у конкурсі виборов 17-річний Ігор Микитенко з Жовтих Вод. Юнак проаналізував, де краще побудувати сміттєпереробні заводи на Дніпропетровщині і розробив спеціальну мапу. Також зазначив, де встановити контейнери для сміття у рідному місті. Каже: органічні відходи можуть приносити користь.

«Харчові відходи методом бродіння перетворюються на біогаз, а інша частина стає гарними добривами. З них можна виробляти електроенергію методом спалювання, як на теплоелектростанціях. Це нині дуже актуально», – розповів юнак.

Ще один переможець – 16-річний дніпрянин Давид Степаненко. Розробив термостійку, безпечну для продуктів харчування плівку. Матеріал може стати екологічною альтернативою пластику.

Оставить комментарий

avatar
250