Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Україно-швейцарський проєкт «Діємо для здоров’я» залучає журналістів до співпраці

Україно-швейцарський проєкт «Діємо для здоров’я» залучає журналістів до співпраці
30 Лис 2022 13:40 | Обласні новини

Авторку цих рядків зацікавила пропозиція: „Шановні журналісти! Запрошуємо вас на відкриття Центру знань з неінфекційних захворювань (НІЗ) у Дніпрі та тренінг журналістів «Як впоратися зі стресом». На заході також буде презентовано онлайн-керівництво для журналістів «Як комунікувати про неінфекційні захворювання та здорове життя».

Прес-реліз, одержаний 11.11.2022 на початку заходу, буквально заінтригував: «…Комунальне підприємство «Обласний центр громадського здоров’я» Дніпропетровської обласної ради» … сприяє висвітленню у засобах масової інформації питання діяльності наукових та професійних досягнень у медицині із залученням головних штатних та позаштатних спеціалістів департаменту охорони здоров’я, спеціалістів лікувально-профілактичних закладів, вчених… В структурі підприємства є відділ «Промоції здорового способу життя” … Дякуємо за співпрацю з нами! Директор Гармаш Наталія Луарсабівна, завідувачка відділом ПЗСЖ Філінова Лариса Олександрівна…».

Що ж? У контексті COVID-пандемії та війни, що пронизує наше буття не лише виттям сирен, а й вибухами та скалками, начебто не до НІЗ, однак проєкт на міжнародному рівні відбувся — вітаю й „за!!!” від першого ж дня співпраці. Адже добре знаю, наскільки помолодшали в нас неінфекційні захворюваня. Технології лікування та превентивних обстежень прогресують, а ми не превентуємось. Ми внутрішньо не готові ставитися до свого здоров’я коректно. Численні хвороби вбивають нас, інвалідизують передчасно великою мірою через невігластво та нецінування свого життя — головного змісту суспільства.

Оставить комментарий

avatar
250