Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпропетровській області у розпалі сезон грибів: які можна збирати

У Дніпропетровській області у розпалі сезон грибів: які можна збирати
10 Лис 2022 09:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині за вікном осінь із дощами, тому багато людей відправляється на «тихе полювання» — збирання грибів. Як правильно це робити та чи варто взагалі потім споживати їх, розбирались «Вісті».

ВЖИВАТИ З ОБЕРЕЖНІСТЮ

Сезон грибів на Дніпропетровщині та й в усій Україні тільки розпочався. За поточний рік у країні вже зареєстровано 12 осередків отруєння цими дикорослими плодами. Постраждало 19 людей, серед яких є дитина. В області цьогоріч поки що не зареєстровано жодного випадку отруєння грибами, але торік постраждало четверо осіб, зокрема й дитина.

В Держпродспоживслужбі наголошують, що найбезпечніші гриби — це штучно вирощені гливи та печериці, які потрібно купувати тільки в стаціонарних місцях продажу, адже тоді є гарантія, що продукт нешкідливий, на нього є необхідні документи, де зазначено походження та місцевість, звідки ці гриби були привезені. Але й такі продукти варто вживати з обережніс­тю.

«Часте споживання грибів і для здорової людини може бути шкідливим та викликати захворювання шлунково­кишкового тракту, загострення гастриту. Не можна їсти навіть штучно вирощені гриби дітям, літнім людям із хронічними недугами та вагітним. Ті, хто все ж хоче поласувати цими лісовими смаколиками, повинні зберігати їх у холодильнику не більше доби після приготування та в емальованому посуді», — зазначила головний спеціаліст ГУ Держпродспоживслужби в області Маргарита Малишева.

Оставить комментарий

avatar
250