У Дніпропетровській області у розпалі сезон грибів: які можна збирати
Джерело: РЕГІОН — Вісті Придніпров'я
На Дніпропетровщині за вікном осінь із дощами, тому багато людей відправляється на «тихе полювання» — збирання грибів. Як правильно це робити та чи варто взагалі потім споживати їх, розбирались «Вісті».
ВЖИВАТИ З ОБЕРЕЖНІСТЮ
Сезон грибів на Дніпропетровщині та й в усій Україні тільки розпочався. За поточний рік у країні вже зареєстровано 12 осередків отруєння цими дикорослими плодами. Постраждало 19 людей, серед яких є дитина. В області цьогоріч поки що не зареєстровано жодного випадку отруєння грибами, але торік постраждало четверо осіб, зокрема й дитина.
В Держпродспоживслужбі наголошують, що найбезпечніші гриби — це штучно вирощені гливи та печериці, які потрібно купувати тільки в стаціонарних місцях продажу, адже тоді є гарантія, що продукт нешкідливий, на нього є необхідні документи, де зазначено походження та місцевість, звідки ці гриби були привезені. Але й такі продукти варто вживати з обережністю.
«Часте споживання грибів і для здорової людини може бути шкідливим та викликати захворювання шлунковокишкового тракту, загострення гастриту. Не можна їсти навіть штучно вирощені гриби дітям, літнім людям із хронічними недугами та вагітним. Ті, хто все ж хоче поласувати цими лісовими смаколиками, повинні зберігати їх у холодильнику не більше доби після приготування та в емальованому посуді», — зазначила головний спеціаліст ГУ Держпродспоживслужби в області Маргарита Малишева.
Оставить комментарий