Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Хто з пенсіонерів Дніпропетровщини отримає збільшені пенсії

Хто з пенсіонерів Дніпропетровщини отримає збільшені пенсії
6 Жов 2022 12:40 | Обласні новини

Зростання мінімальної зарплати стало підставою для пере­рахунку розміру пенсій. Уже в жовтні дякі категорії пенсіонерів Дніпропетровської області отримають збільшені виплати. Це — військовослужбовці і люди, яким виповнилося 65 та більше років.

За свідченням заступниці начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропет­ровській області Наталії Корнійчук, перерахування відбудеться автоматично. «Звертатися для цього в Пенсійний фонд непотрібно. Нині усі виплати фінансуються своєчасно і пенсіонери отримають їх з 4 до 25 жовтня», — підкреслила чиновниця.

Вона звернула увагу на те, що, за законом про державний бюджет України, з 1 жовтня 2022 року розмір мінімальної заробітної плати зросте з 6 500 до 6 700 грн і це є підставою для перерахунку мінімального розміру пенсій за віком непрацюючим мешканцям регіону, які досягли віку 65 років і більше: мають страховий стаж (чоловіки — не менше 35 років, жінки — 30 років). Тож мінімальний розмір виплат за віком у таких пенсіонерів складатиме 2 680 грн. Людям, які працюють, зокрема і тим, які самостійно забезпечують себе роботою і зареєстровані як ФОП, мінімальні розміри пенсій за віком на рівні 40% мінімальної заробітної плати будуть встановлені після звільнення з роботи.

Оставить комментарий

avatar
250