Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Кіберполіція викрила жителя Дніпропетровщини у шахрайстві

Кіберполіція викрила жителя Дніпропетровщини у шахрайстві
27 Вер 2022 14:40 | Обласні новини

Кіберполіція викрила жителя Дніпропетровщини у шахрайстві з використанням фішингу на платформі оголошень. За допомогою фішингових посилань зловмисник отримував доступ до банківських рахунків користувачів. У такий спосіб він привласнив близько пів мільйона гривень. За скоєне йому може загрожувати до восьми років ув’язнення.

Житель Павлограда видавав себе за покупця на платформах оголошень. Обговорюючи деталі угоди з продавцями, фігурант направляв їм фішингове посилання нібито про інтернет-оплату. Банківські дані, введені користувачами на фішинговому ресурсі, автоматично ставали відомі зловмиснику. Надалі з рахунків потерпілих він привласнював гроші. Загальна сума збитків сягає пів мільйона гривень.

За місцем проживання зловмисника працівники поліції провели обшук. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки, що використовувалася у протиправній діяльності. Вилучену техніку направлено на експертні дослідження.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За скоєне зловмиснику може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Оставить комментарий

avatar
250