Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпропетровській області помітно зросла захворюваність на COVID-19

У Дніпропетровській області помітно зросла захворюваність на COVID-19
26 Вер 2022 16:40 | Обласні новини

У пунктах щеплення Дніпропетровщини понад 266 тисяч доз вакцини від COVID-19. Це Comirnaty від Pfizer/BioNTech, CoronaVac та Janssen від Johnson & Johnson. Щепитися можна безкоштовно. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«У Дніпропетровській області, як і в усій країні, помітно зросла захворюваність на COVID-19. Щодня ми фіксуємо 200–300 нових випадків. 82% госпіталізованих не мають жодного щеплення. Зараз хворіє багато дітей і людей старше 60 років. Це уразливі категорії», – зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Тетяна Квітницька.

На Дніпропетровщині працюють 21 центр масової вакцинації, 199 пунктів щеплення та 60 мобільних бригад. Щоб вакцинуватися, потрібно взяти з собою паспорт, ідентифікаційний код і прийти у найближчий пункт.

В одному із центрів вакцинації пацієнтів приймають щодня. Там кажуть: число людей, що бажають щепитися, з кожним днем росте.

«За час повномасштабної війни у нашому центрі вакцинували майже 10 тисяч людей. У лютому-березні пацієнтів було мало. Нині кожного дня приходять до 200 людей», – розповів керівник одного із центрів вакцинації Олександр.

Оставить комментарий

avatar
250