Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині збільшилася кількість інсультів

На Дніпропетровщині збільшилася кількість інсультів
23 Вер 2022 16:40 | Обласні новини

Через тривалу коронавірусну інфекцію в Дніпропетровській області побільшало випадків інсульту. Після одужання ризик закупорки судин існує ще мінімум місяць. Якщо людина помітила у себе хоч би один симптом недуги — варто одразу звернутися по допомогу. Це може врятувати життя.

ВЧАСНЕ ВИЯВЛЕННЯ

Щороку в Україні реєструється понад 100 випадків інсульту. Близько 40% хворих помирають у перший місяць після недугу. Серед тих, хто вижив, у середньому 30% повністю або частково залежать від сторонньої допомоги. Існує два види інсультів — ішемічний та геморагічний. У першому випадку порушується кровопостачання певної ділянки мозку, бо артерія заблокована і через неї не надходить кров. У другому — розривається судина, що викликає крововилив до мозку.

«За статистикою, ішемічних інсультів значно більше, ніж геморагічних, однак, це не зменшує їхню серйозність. Аби врятувати людину, в лікарів є 4,5 години для проведення всіх необхідних медичних процедур», — зазначив лікар-нейрохірург ендоваскулярного центру обласної лікарні ім. Мечникова Юрій Чередниченко.

Оставить комментарий

avatar
250