Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Юні науковці Дніпропетровщини здобули нагороди на Міжнародному фестивалі

Юні науковці Дніпропетровщини здобули нагороди на Міжнародному фестивалі
21 Вер 2022 15:40 | Обласні новини

Троє юних науковців із Дніпропетровщини вибороли нагороди на Міжнародному фестивалі інженерної науки та технологій у Тунісі. Серед них дві золоті і одна срібна. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Наша молодь продовжує заявляти про себе на міжнародній арені. Проводить наукові дослідження, виборює нагороди. Дякую юним розумникам за активність», – зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Олексій Полторацький.

«Золото» у номінації «Біологія» отримала 17-річна Варвара Хімчик. Дівчина – випускниця медичного ліцею. Свою нагороду здобула за дослідження прісноводних медуз.

Ще один переможець – студент-другокурсник Дніпровського національного університету ім. О. Гончара Микита Андрушко. Його робота з математики. Тема: «Рівномірне розташування наборів різнокольорових точок на колі».

«Уявіть людину, яка веде щоденник погоди. Спочатку спостерігає. Кожного дня записує дані. Проаналізувавши їх можна побачити, наскільки рівномірно розподілені сонячні і дощові дні. Мій науковий доробок допомагає подивитися, як себе поводить певна система. Його можна використовувати у статистичних дослідженнях», – пояснив Микита.

Оставить комментарий

avatar
250