Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині за штраф сумою 50 грн можуть відібрати авто

На Дніпропетровщині за штраф сумою 50 грн можуть відібрати авто
31 Сер 2022 12:40 | Обласні новини

За несплачений вчасно штраф виконавчі служби можуть забрати авто. У такому разі боржнику, крім основної суми адміністративного покарання, доведеться сплатити ще й за доставку та зберігання авто на штрафмайданчику. Якщо грошей у нього немає — машина піде з аукціону. Воєнний стан вніс свої корективи в ці правила, але не для всіх.

СУМА — НЕВАЖЛИВА

Відправити автомобіль на штрафний майданчик може не лише виконавча служба, а й поліція та інспекція з паркування. Останні дві інстанції зроб­лять це через недотримання власником транспорту правил дорожнього руху. Процедуру вилучення авто вони проведуть одразу і дуже швидко, адже припаркована з порушеннями машина може заважати руху іншого транспорту чи створювати аварійні ситуації. Значно довше «добиратися» до авто будуть, якщо його господар не сплатив будь-який штраф — від порушення швидкісного режиму до боргів за аліментами.

«Для вилучення машини достатньо одного штрафу, який не було сплачено. Це може бути як 50 грн, так і 50 тис. грн — не має значення», — сказав начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Дніпрі Іван Легостаєв. Він зазначив, що в області за 10 місяців минулого року було відкрито понад 17,5 тис. виробництв за порушення правил дорожнього руху. Але іноді буває, що водій один, а штрафів він отримує одразу кілька, тому насправді порушників може бути менше.

Оставить комментарий

avatar
250