Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині фермери завершують збирати врожай зернових

На Дніпропетровщині фермери завершують збирати врожай зернових
30 Сер 2022 15:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині завершують збирати врожай пшениці, проса та соняшника. Попри те, що фермери вимушені працювати під обстрілами, у господарствах зібрали понад 2 мільйони тонн.  Але продати зерно – велика проблема, розповіли Суспільному аграрії.

У фермера Сергія Половного цьогоріч врожай не з кращих. Чоловік посадив пшеницю, ріпак, просо та соняшники. Каже, що десяту частину врожаю втратив через погодні умови.

«Дякувати деяким партнерам – пішли назустріч, і в товарний кредит спрацювали по хімії, бо ми вже не витягували такий сценарій», – каже він.

Цьогоріч аграрії заклали у сховища понад 2 мільйони тонн зерна. Цей показник, кажуть і інституті зернових культур, майже такий, як і у 2021 році. Самої пшениці засіяли 500 тисяч гектарів. Ще 200 — ячменю, і особливо вродив ріпак — 300 тисяч гектарів полів.

«Якщо ми добре зберемо кукурудзу, а наразі умови складаються так, що урожай очікуємо непоганий, то повинно бути 3,5 мільйони тонн зерна в області», – розповів директор інституту зернових культур Владислав Черчіль.

Оставить комментарий

avatar
250