Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині прийняли понад 66 тис людей з інвалідністю та пенсіонерів

На Дніпропетровщині прийняли понад 66 тис людей з інвалідністю та пенсіонерів
16 Сер 2022 11:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині зареєструвалися майже 300 тис переселенців. Понад 53 тис з них – пенсіонери. Більш ніж 13 тис – люди з інвалідністю.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час робочої поїздки до Дніпра зазначила: евакуація та розміщення у безпеці найвразливіших категорій  населення – у фокусі уваги влади.

«Маємо об’єднатися і допомогти тим, кому буде важко пройти цю зиму. Насамперед, найвразливішим – маломобільним людям, самотнім пенсіонерам. Регіонам не впоратися самотужки, бо немає куди перемістити десятки тисяч людей, які не можуть самі про себе подбати. Бачимо рішення у тому, аби розміщувати їх на лікарняних місцях, які сьогодні не заповнені», – сказала Ірина Верещук.

Заступниця голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб наголосила: три райони Дніпропетровщини потерпають від постійних обстрілів. Окрім переселенців з інших областей є й ті, хто переїжджає всередині регіону.

 «Із зони бойових дій потребують евакуації кілька обласних інтернатів – це більш ніж тисяча людей. Майже половину вже перевезли до безпечніших місць», – сказала заступниця голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб.

Оставить комментарий

avatar
250