Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Антибіотики тільки за рецептом: як на Дніпропетровщині працюватиме нововведення

Антибіотики тільки за рецептом: як на Дніпропетровщині працюватиме нововведення
22 Лип 2022 08:40 | Обласні новини

З серпня мешканці області зможуть придбати антибіотики лише за рецептом від лікаря. Як його отримати та для чого потрібне нововведення, розповіли в обласній у Дніпропетровській військовій адміністрації.

«Багато мешканців займаються самолікуванням. «Призначають» самі собі антибіотики. Виникає резистентність, коли організм перестає сприймати антибіотичні препарати, не чинить опір хворобі. Простіше кажучи, ліки не допомагають. З’являються серйозні ускладнення», – пояснив заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Олексій Григорук.

З 1 серпня в Україні, аби отримати рецепт, потрібно буде звернутися до лікаря. Фахівець зробить обстеження. Далі призначить лікування. Якщо необхідні будуть антибіотики – випише електронний рецепт. На ньому зазначатиметься спеціальний номер. Його потрібно буде назвати в аптеці.

«До кінця року діятиме перехідний період. Рецепти лікарі зможуть видавати і в паперовому, і в електронному вигляді. До речі, там вказуватиметься діюча речовина, а не назва препарату», – наголосив Олексій Григорук.

Оставить комментарий

avatar
250