Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

За час війни до ЦНАП Дніпропетровщини звернулося майже 202 тис переселенців

За час війни до ЦНАП Дніпропетровщини звернулося майже 202 тис переселенців
4 Лип 2022 12:40 | Обласні новини

З початку війни до центрів адмінпослуг області звернулося майже 202 тис переселенців. Здебільшого – за оформленням статусу внутрішньо переміщеної особи та допомоги на проживання. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Іван Начовний.

 «До ЦНАП області звертаються і місцеві, і мешканці сусідніх регіонів. Ті, які покинули власні домівки через активні бойові дії та переїхали до наших громад. Загалом з початку війни до офісів адмінпослуг звернулося майже 202 тис переселенців», – зазначив Іван Начовний.

 Він додав: центри адмінпослуг області видали майже 118 тис довідок про надання статусу переселенця. А ще зареєстрували понад 83 тис заяв на грошову допомогу від держави.

«Переселенці можуть отримати послуги у 52 ЦНАП області, – сказав Іван Начовний. – А ще в центрах адмінпослуг фіксують факти руйнування або пошкодження нерухомості внаслідок бойових дій. Там допомагають оформити заяву про збитки. Загалом уже зареєстрували понад 270 таких повідомлень. І від мешканців, і переселенців».

Оставить комментарий

avatar
250