Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Творчі роботи школярок з Дніпропетровщини визнали кращими

Творчі роботи школярок з Дніпропетровщини визнали кращими
10 Чер 2022 19:40 | Обласні новини

Дівчата з Кривого Рогу — восьмикласниці Юлія Ковальова та Вікторія Бевз — перемогли на всеукраїнському конкурсі учнівської творчості. Їхні роботи визнали кращими у номінаціях образотворче та декоративно-прикладне мистецтво. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Цьогоріч на обласний етап конкурсу вихованці мистецьких шкіл Дніпропетровщини подали майже 50 робіт. Серед них журі визначило 10 найкращих – їх відправили до Києва на фінал. Вітаємо переможців!», – сказала начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОВА Наталія Першина.

Дитячі роботи оцінювало фахове журі. Відомі народні майстри та провідні викладачі мистецьких шкіл України.

Серед переможців – 15-річна Вікторія Бевз з Кривого Рогу. Вона – випускниця школи мистецтв №1. У номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» дівчина відзначилася з витинанкою «Інгулець і Саксагань. Зустріч».

«Символічна робота. У ній – алегоричне зображення історії нашого краю. Дві річки, Інгулець та Саксагань – це хлопець та дівчина. Обидва – у традиційних костюмах, з рушниками й паляницею. Позаду них – національне багатство: поля пшениці та копалини», – розповіла викладачка школи мистецтв №1 Тетяна Боброва.

Оставить комментарий

avatar
250