Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ще в одній громаді Дніпропетровщини завершили посівну

Ще в одній громаді Дніпропетровщини завершили посівну
20 Тра 2022 16:40 | Обласні новини

Ситуація у Ляшківській громаді – стабільна та контрольована. Працюють магазини, аптеки, транспорт. Волонтери допомагають переселенцям та військовим. Аграрії завершили посівну кампанію. Про це розповіла голова Ляшківської сільської громади Юлія Омелян під час онлайн-брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Перебоїв з постачанням продуктів харчування, товарів першої необхідності та медикаментів немає. Продовжуємо щепити населення від інфекційних захворювань. Працює транспорт. Не зупиняли своєї діяльності малий та середній бізнес, сільськогосподарські підприємства громади», – сказала Юлія Омелян.

У Ляшківській громаді прийняли майже 200 переселенців. У місцевому ЦНАПі утворили гуманітарний центр. Там допомагають оформити довідки про статус ВПО, відновити втрачені документи, надають юридичні та психологічні консультації.

«У перші дні війни у громаді створили два волонтерські центри. І діти, і дорослі включилися у цю роботу. Плетуть маскувальні сітки, готують смаколики, створюють малюнки для наших захисників. Допомагають переселенцям та військовим – на зібрані кошти вже придбали амуніцію, транспорт, ліки, продукти харчування», – додала голова Ляшківської сільської громади.

Оставить комментарий

avatar
250