Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мешканців Дніпропетровщини закликали не купувати пластикову поминальну атрибутику

Мешканців Дніпропетровщини закликали не купувати пластикову поминальну атрибутику
15 Кві 2022 10:40 | Обласні новини

Жителям Дніпропетровської області вкотре нагадали про шкоду від штучних поминальних квітів. Мешканців закликали не купувати таку ритуальну продукцію. Підприємців – не продавати, особливо стихійно.

Про це повідомили під час брифінгу у ДніпроОВА.

 «Наближаються Великодні свята. Багато людей приводитимуть до ладу місця поховань своїх рідних. Вчергове хочемо нагадати, що штучні квіти несуть величезну екологічну загрозу. Вони потрапляють на звалища. Забруднюють не лише повітря, а й ґрунтові води, землю.  Адже не підлягають переробці», – зазначив начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міськради Ярослав Крисько.

 Він додав, що лише з кладовищ Дніпра щороку вивозять на звалища сотні тонн пластикових квітів. Влітку на спеці такі букети виділяють токсичні речовини. А у сільській місцевості їх ще й спалюють. Забруднення повітря від одного такого «багаття» – майже 20 км.

«Будемо виявляти стихійну торгівлю поминальною атрибутикою. На порушників чекають штрафи до 1700 грн. Місто не буде укладати договори з підприємцями, які планують реалізовувати пластикові поминальні квіти та інші ритуальні товари. Просимо віднестися з розумінням та берегти навколишнє середовище», – сказав заступник директора департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міськради Олександр Малишко.

Оставить комментарий

avatar
250