Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

За місяць в обласному кардіоцентрі врятували майже 100 пацієнтів з інфарктами

За місяць в обласному кардіоцентрі врятували майже 100 пацієнтів з інфарктами
12 Кві 2022 16:40 | Обласні новини

У березні медики Дніпропетровського обласного кардіоцентру прооперували майже 100 пацієнтів з інфарктами. Нормальну роботу серця їм відновлювали за допомогою стента.

Про це розповіли на брифінгу в обласній військовій адміністрації.

 «З початку війни до нас стало звертатися значно більше пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. Окрім стентування, проводимо і коронарне шунтування, імплантуємо кардіостимулятори, оперуємо серцеві клапани. Працюємо, як і раніше, у режимі 24/7», – зазначив заступник директора Дніпропетровського обласного кардіоцентру Сергій Максименко.

 Він підкреслив, що для збереження життя дуже важливо при перших ознаках інфаркту звернутися до лікарів. Ідеально – протягом першої години.

«Викликайте «швидку», якщо відчули біль у грудині, яка не минає протягом півгодини. Вона може віддавати в руку та збільшуватися при фізичному навантаженні. Це ознаки гострого інфаркту міокарда», – сказав Сергій Максименко.

 Для профілактики інфаркту важливо вчасно розпізнати гіпертонічну хворобу. У разі підвищення тиску коригувати свій стан медичними препаратами.

Оставить комментарий

avatar
250