Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщини налагодили виробництво національної страви

На Дніпропетровщини налагодили виробництво національної страви
7 Кві 2022 17:40 | Обласні новини

Господині однієї із селищних громад регіону згуртувалися для допомоги українським захисникам. Виробляють суху суміш для миттєвого приготування бощу.

Працюють, аби бійці мали повноцінний гарячий обід. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Захищаємо тил. Чим можемо,віддячуємо нашим військовим. Готуємо для них улюблену українську страву – борщ.  Інгрідієнти сушимо цілодобово. Колись, до війни, ми мріяли формувати набори для швидкого приготування супів та борщів туристам в походи, рибалкам. Зараз це робимо для армії», – розповіла одна із ініціаторок «операції швидкоборщ» Світлана.

Жінки вже передали бійцям понад 1 тис порцій. У складі сушені капуста, морква, цибуля, буряк, солодкий перець, часник, зелень, спеції. А ще відварені й сушені картопля та м’ясо.

За інструкцією вміст пакету потрібно висипати у каструлю, додати томатну пасту, залити 2 літрами окропу. Дати настоятися 10 хвилин.

Волонтерки кажуть, сушарки не зупиняються. Готують наступну порцію швидкоборщу. Запевняють, овочі після обробки зберігають свої корисні властивості. Виходить повноцінне частування для захисників.

Оставить комментарий

avatar
250