Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Молодь Дніпропетровщини об’єдналася у СпівДіяХаб для надання гуманітарної допомоги

Молодь Дніпропетровщини об’єдналася у СпівДіяХаб для надання гуманітарної допомоги
31 Бер 2022 09:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині працює місцевий осередок всеукраїнського волонтерського об’єднання СпівДія. Молодіжні організації та просто небайдужі люди збирають та надають гуманітарну допомогу тим, хто її потребує. Долучилися й підлітки з Дніпра.

Про це розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

 «СпівДія – національна платформа, яка призначена для гуманітарної допомоги. Найперше, цивільному населенню, переселенцям. На Дніпропетровщині до неї підключені 12 молодіжних просторів. Наш центральний Хаб у Дніпрі. Молодіжна спільнота згуртувалася на волонтерському фронті», – зазначив заступник директора департаменту молоді і спорту ДніпроОВА Владислав Яцук.

Він додав, що створення платформи СпівДія – це ініціатива Офісу Президента. Долучилися чотири українські міністерства: Молоді та спорту, Охорони здоров’я, Розвитку громад та територій, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Волонтерами Хабу стали молодіжні організації «Helper», Молодіжна Рада Дніпра, небайдужі містяни. А ще викладачі і працівники закладів позашкільної освіти. На рівні з дорослими працюють підлітки. Допомагають переселенцям. Тим, які не мають можливості придбати продукти та речі першої необхідності. А ще мешканцям Дніпра, які через війну опинилися у скрутному становищі.

Оставить комментарий

avatar
250