Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У застосунку Дія запрацювали нові послуги

У застосунку Дія запрацювали нові послуги
29 Бер 2022 14:40 | Обласні новини

У застосунку Дія з’явилися нові послуги. Зокрема, користувачі можуть отримати тимчасовий цифровий документ, який засвідчує особу. А ще повідомляти про ворожі війська та перераховувати кошти для ЗСУ.

Про це під час брифінгу в обласній військовій адміністрації розповів заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.  

«Застосунком Дія нині користуються більш ніж 50% українців. З початком війни команда Мінцифри переорієнтувала формат роботи. Зосередилась на запуску послуг, найбільш актуальних в умовах воєнного стану», – сказав Іван Начовний.  

Зокрема, у Дії запустили єДокумент. Генерувати самостійно його не потрібно – він автоматично доступний усім користувачам, які оновили застосунок. 

«Такий цифровий документ допоможе українцям, які через війну втратили паперові документи, засвідчити особу. Його можна показувати представникам поліції та тероборони на блокпостах. А також в органах державної влади. Він містить фото, паспортні дані людини, податковий номер та QR-код», – розповів Іван Начовний. 

Оставить комментарий

avatar
250