Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Медзаклади Дніпропетровщини переводять на більш стабільний та швидкісний Інтернет

Медзаклади Дніпропетровщини переводять на більш стабільний та швидкісний Інтернет
25 Бер 2022 16:35 | Обласні новини

Медзаклади Дніпропетровщини почали отримувати першу партію терміналів від Starlink Ілона Маска – генерального директора SpaceX. Це обладнання для підключення 68 лікарень та служб екстреної допомоги до супутникового інтернету. Про це розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Починаємо переводити заклади охорони здоров’я на більш стабільний та швидкісний Інтернет. Передали перші термінали до 2 обласних лікарень та центру екстреної медичної допомоги та медицини. Це тільки початок», – розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Тетяна Квітницька.

Дніпропетровщина продовжує отримувати гуманітарну допомогу. Зокрема, з Німеччини та Польщі. У медичних вантажах – операційне обладнання, розчини, антибіотики, перев’язувальні матеріали, хірургічні інструменти. Засоби перерозподіляє МОЗ до лікарень регіону в залежності від потреб.

«Медична галузь потроху повертається до довоєнного режиму роботи. Мешканцям області та переселенцям в амбулаторіях надають повний обсяг допомоги – як при гострих випадках, так і при хронічних захворюваннях. Там можна зробити і необхідні щеплення», – сказала заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА.

Оставить комментарий

avatar
250