Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

До лікарні Кривого Рогу прибуло медичне обладнання з Німеччини

До лікарні Кривого Рогу прибуло медичне обладнання з Німеччини
9 Бер 2022 09:45 | Обласні новини

До Криворізької міської лікарні №2 прибув вантаж із Німеччини з медичним обладнанням. Зібрали його для земляків колишні учні інтернатури, які нині працюють у ФРН. Про це повідомляють на офіційній сторінці виконкому Криворізької міської ради.

«Допомогу нам надали наші учні, які навчалися тут в інтернатурі, наші земляки, які зараз працюють у німецьких клініках. Вони зібрали найнеобхідніші матеріали. Велика подяка їм та сміливим водіям Миколі Одуду і Володимиру Масалову. Клініка професора Девіда Коха зібрала обладнання для кардіохірургії, апарат для наркозу, для УЗД-діагностики та лікування бойової травми. Оскільки ми — мирний народ, то раніше не готували такі матеріали. Вантаж ішов більше 5 діб із німецького міста Вальценау», — говорить доцент кафедри хірургії ДДМ Сергій Міхно.

Керівниця 2-ї міської лікарні Олена Климович зазначила, що зараз в лікарні є всі необхідні медикаменти, також місто забезпечило запас продуктів як у цій, так і по інших лікарнях.

«Ми є госпітальною базою для прийому поранених бійців, тому гуманітарні вантажі, які надають дружні держави, нам вкрай необхідні. Такої допомоги ніколи не буде багато: це і інструменти хірургічні, й обладнання, перев’язочні матеріали, дефіцитні ліки, бо зараз вже не працюють київський і харківський фармацевтичні заводи. Наповнення вантажу — це і необхідні препарати, і харчування, і розхідні матеріали», -зазначила вона.

Оставить комментарий

avatar
250