Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпропетровській області масштабують програму орнітологічної безпеки

У Дніпропетровській області масштабують програму орнітологічної безпеки
9 Лют 2022 12:40 | Обласні новини

У 2021 році енергетики Дніпропетровської області встановили 716 спеціальних птахозахисних маркерів та кожухів на електролініях, щоб убезпечити птахів від ураження струмом, 20 спеціальних платформ для гнізд лелек та 37 штучних гніздувань для хижих птахів – сов-сплюшок та сокола-чеглока.

Цьому сприяла участь в масштабному еколого-просвітницькому проєкті #Лелеченьки та активна допомога клієнтів у виявленні гнізд, які потребують перенесення на захисні платформи. Ці ініціативи дозволили вберегти понад 320 птахів від загибелі, у тому числі тих, що перебувають під захистом Бернської Конвенції* та Червоної книги України.

Штучні платформи для гнізд – це міцні кошики із металевих прутів. Вони кріпляться до електроопори вище рівня електричних проводів. Така конструкція не дає гнізду сповзти на лінії та захищає його від руйнування, птахів – від ураження струмом, лінії – від коротких замикань та позапланових відключень, а клієнтів – від аварійного відключення електроенергії.

Крім того, минулого року енергетики встановили 2 нових гнізда для соколів-чеглоків та 35 штучних гніздувань для сов-сплюшок – рідкісного виду сови, що перебуває під захистом Бернської Конвенції. Нові гніздування для сов облаштовували за рекомендаціями орнітологів – у лісосмугах між Кривим Рогом та Софіївкою (Червоне, Новопілля, водосховище Південне та інших).

Оставить комментарий

avatar
250