Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Як виявити тепловий удар та надати першу допомогу (КОРИСНО)

Як виявити тепловий удар та надати першу допомогу (КОРИСНО)
14 Чер 2019 12:40 | Обласні новини

Тепловий удар виникає через перегрів організму. Збій відбувається в роботі й органів, й нервової системи. Такий стан може бути смертельно небезпечним. Про симптоми теплового удару та першу допомогу розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації. 

  «У таку спеку, як цього тижня на Дніпропетровщині, тепловий удар – не рідкість. Аби його уникнути, слід пити більше води, обирати просторий одяг з натуральних тканин, носити головний убір, частіше приймати прохолодний душ, за можливості не виходити на вулицю в години, коли температура повітря найвища», – зазначили в департаменті.

 Серед симптомів теплового удару – слабкість, запаморочення, нудота, блювота,  підвищення температури тіла та потовиділення, прискорене серцебиття, утруднене дихання, пульсуючий головний біль, втрата свідомості.

Якщо людина отримала тепловий удар, слід викликати швидку. Доки медики в дорозі, постраждалого потрібно перенести в прохолодне місце, розстібнути одяг, ноги – трохи підняти. Протерти тіло прохолодним рушником або зробити холодне обгортання. Але ні в якому разі не занурювати людину в холодну ванну. Слід дати постраждалому води або теплого зеленого чаю.

Оставить комментарий

avatar
250