Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На території Дніпропетровської області виявили рідкіского птаха (фото)

На території Дніпропетровської області виявили рідкіского птаха (фото)
19 Лис 2021 13:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщини орнітологи виявили рідкісного птаха — луня степового. Цей вид знаходиться на межі знищення не лише в Україні, а й у світі. Про це повідомив орнітолог Михайло Листопадський.

За словами Михайла Листопадського, самця луня степового вдалося виявити під час орнітологічної експедиції до Новопавлівської сільської територіальної громади, повідомляє «Суспільне. Дніпро».

“Орнітологи приїхали до громади, щоб побачити чорних лелек, які під час міграції оселилися на території громади. Але крім цього рідкісного виду птахів, ми побачили луня степового. Я вважаю це безпрецедентною подією. Взагалі під час експедиції ми побачили на території громади 27 видів птахів”, — розповів Михайло Листопадський.

Як розповів орнітолог, навесні наступного року планується ще одна експедиція для ретельного вивчення території, щоб створити у Новопавлівській сільській територіальній громаді ландшафтний заказник.

“Ми зацікавлені і у птахах, і у рослинах, і у формах ландшафту, що збереглися там. Не розорені балки, простори ковилу, які зараз не побачиш у нас, хоча ми і живемо у степовій зоні, тому це місце ідеальне для створення ландшафтного заказника”, — зазначив Михайло Листопадський.

Оставить комментарий

avatar
250