Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині у соцмережі продавали неіснуючі товари

На Дніпропетровщині у соцмережі продавали неіснуючі товари
12 Лис 2021 18:40 | Обласні новини

Кіберполіція Дніпропетровщини викрила злочинне угруповання, яке ошукало 1000 осіб на продажі неіснуючих товарів у соцмережі. У соцмережі фігуранти створювали фейкові Інтернет-магазини. Від покупців вимагали передплату, а після одержання грошей – зникали. Сума збитків сягає понад 3 мільйони гривень.

Кіберполіція встановила, що до злочинних дій причетні троє жителів області, віком 22-24 роки. Фігуранти у соціальній мережі створювали фейкові Інтернет-магазини. Для продажу пропонували жіночий одяг, взуття та аксесуари, яких в наявності не мали. У клієнтів вимагали передплату, однак, отримавши гроші, – зникали.

Таким чином злочинна група ошукала близько тисячі осіб. Сума збитків, завданих потерпілим, сягає понад 3 мільйони гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання підозрюваних. За результатами вилучили ноутбуки, планшети, мобільні телефони, сім-карти, флеш носії, банківські картки, «чорнові» записи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Оставить комментарий

avatar
250