Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Поблизу Дніпра знаходиться зачароване урочище (фото)

Поблизу Дніпра знаходиться зачароване урочище (фото)
12 Жов 2021 13:40 | Обласні новини

«Ого, які яруги! Немов гори десь у Новій Зеландії чи Ірландії! Аж дух захоплює, коли стоїш на вершечку!» — як зачаровані, кричали ми, побачивши фантастичне природне диво біля самісінького Дніпра. Такою цікавинкою стала для нас унікальна балка, що розташувалася між селом Старі Кодаки й Лоцманською Кам’янкою, та називається Сажівка.

АРХЕОЛОГІЧНЕ ВІДКРИТТЯ

Але перш ніж мандрувати цією місциною, поміркуймо над незвичною назвою балки. Сажівка, пояснюється в словнику старих українських слів — то копанка, криниця на низу, де близько до поверхні підходять підземні води. Справді, в сажівці до води можна рукою дістати. Тут, у балці, в багатьох місцях росте тростина, що теж натякає на присутність якогось джерела чи річечки. Навесні ж на цій місцевості буяють гарні трави, багато квітів, деінде — дерева. Але велич Сажівської балки не описати словами — цю красу й природню силу треба бачити!

Вона довжелезна, досить глибока, має звивисті шляхи, зубчасті схили. Стоячи на її верху, здається, що то якийсь великий змій, поспішаючи до Дніпра, прорив за собою довжелезний яр до самісінької води: може, рятувався від казкового героя Івана Кожуха?!

Оставить комментарий

avatar
250