Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Лікарі Дніпропетровщини виписали понад 350 тис електронних рецептів за програмою «Доступні ліки»

Лікарі Дніпропетровщини виписали понад 350 тис електронних рецептів за програмою «Доступні ліки»
12 Чер 2019 17:20 | Обласні новини

На Дніпропетровщині виписали понад 350 тис електронних рецептів за програмою «Доступні ліки». За скількома з них пацієнти вже отримали медикаменти, сповістили в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

«Дніпропетровщина – серед лідерів впровадження електронного рецепту. Понад 600 аптечних пунктів області видають ліки за новими правилами. Медики «первинки» виписали понад 350 тис е-рецептів. За 272 тис із них пацієнти отримали ліки», – розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Квітницька.

Е-рецепт видає сімейний лікар, педіатр чи терапевт. Медик виписує його в електронній медичній системі, а пацієнт отримує на телефон смс-повідомлення. У ньому – шістнадцятизначний номер рецепта та чотиризначний код підтвердження.

Ліки відпускають в будь-якій аптеці країни, що приєдналась до програми реімбурсації. Там потрібно назвати номер із смс та код. Перелік аптек Дніпропетровщини, які видають ліки за е-рецептом, тут.

Програма «Доступні ліки» працює із 2017 року. У ній – 258 назв препаратів для людей із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та цукровим діабетом другого типу.

Оставить комментарий

avatar
250