Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Вперше в Україні: лікарі Дніпропетровщини провели унікальну операцію

Вперше в Україні: лікарі Дніпропетровщини провели унікальну операцію
7 Жов 2021 13:40 | Обласні новини

Лікарі Дніпропетровщини провели першу в регіоні аутотрансплантацію кісткового мозку 4-річній дитині з онкологічним захворюванням. Операцію виконали у Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні.

«Це перша на сьогодні операція такого типу, що була проведена в Україні за межами Києва, — розповів директор КП «Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня» Олексій Власов. — Пацієнтом став 4-річний Максим, який протягом трьох років боровся зі злоякісним онкологічним захворюванням. За цей час малюк отримав три повні цикли хіміотерапії. Проте вони виявились недостатньо ефективними – хвороба мала два рецидиви та знов поверталась. За рішенням лікарів, на останньому етапі лікування високодозну хіміотерапію поєднали з аутотрансплантацією кісткового мозку. Це в рази збільшує вірогідність повного одужання».

Реалізація проєкту відбувалась коштом Національної служби здоров’я, дотацій з благодійних фондів та коштом обласного бюджету. Зокрема, завдяки придбанню необхідного для таких операцій обладнання.

Оставить комментарий

avatar
250