Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині відбувся турнір з кінно-спортивних змагань (фото)

На Дніпропетровщині відбувся турнір з кінно-спортивних змагань (фото)
20 Вер 2021 11:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині, поблизу селища Слобожанське відбувся турнір з кінно-спортивних змагань. У ньому взяли участь 38 жокеїв та коней з усієї України.

Змагання пройшли на території кінного клубу. Виступи учасників розділили за п’ятьма маршрутами, під час яких вони з кіньми повинні подолати бар’єри висотою від 50 до 130 сантиметрів заввишки, повідомляє «Суспільне. Дніпро».

Один із жокеїв — 11 річний харків’янин Назар Кірносов. Кінним спортом займається з 9 років. Виступає разом зі своїм одноліткою — конем на прізвисько Вулкан.

«Я зайняв друге місце, обійшовши кандидата у майстри спорту, мені просто пощастило. Під час виступу потрібно тримати коня, щоб він тебе не зніс з бар’єру і щоб він стрибнув. Необхідно постійно його тримати в контакті», — говорить учасник турніру.

Тренерка Назара, Ярослава Скляренко розповідає, навчає жокеїв 6 років. Вважає, що подібні змагання позитивно впливають на її вихованців.

«Найголовніше — це емоції, тобто впоратися з ними. Якщо вершник з ними порається, то надалі він впорається з усім іншим. Це тому, що вони фізично усі готові, і спортсмени, і коні, тому що вони тренуються вдома», — говорить Ярослава.

Оставить комментарий

avatar
250